Törni: Sotilaan tarina (DVD)

Tuotenumero 75003
Tuotekoodi 6420201179567
Saatavuus Varastossa 3 kpl
Pakkauksen paino 100 g

Tilausten tekeminen ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Kuvaus

Vangitseva kertomus tarunhohtoisen sotasankarin elämästä. Kertojana Peter Franzén. Levyllä myös PHANTOM SOLDIERS -dokumentti.

Suomalainen sotilas saavutti talvi- ja jatkosodan aikana tarunhohtoisen maineen. Maailmalla ihailtiin sotureita, jotka torjuivat jättimäisellä ylivoimalla hyökänneen vihollisen. Heistä yksi oli Mannerheim-ristin ritari no 144, Lauri Törni, joka edelleen on marsalkka Mannerheimin jälkeen tunnetuin ja myös kiistellyin suomalainen sotilas.

Törni oli sotilas joka solultaan. Hän kohosi taisteluissa osoitetun urhoollisuuden ja luontaisen johtamiskykynsä myötä omaa nimeään kantavan osaston johtajaksi. Hän saavutti upseerin arvon kolmessa armeijassa. Hänen päästään luvattiin palkkio, hänet tuomittiin maanpetoksesta. Hänet komennettiin aina sinne, missä tilanne oli pahin. Hän karkasi vankileiriltä ja vankilasta. Hänen tiensä johti Yhdysvaltain armeijaan ja lopulta Vietnamiin, jossa hänen tarinansa päättyi.

Tämä dokumentti on kattava kuvaus suuresta ja ristiriitaisesta suomalaisesta sotilaasta, joka oli aina uskollinen sille miehelle, joka taisteli hänen vierellään. Monet näistä sotilaista kertovat muistojaan ja näkemyksiään Törnistä, jonka legenda elää yhä vahvana.

Lauri Törniä kuvaavat varmasti nämä sanat, joita Mannerheim käytti talvisodan päättymisen päiväkäskyssään: Olen taistellut monilla tantereilla, mutta en ole vielä nähnyt vertaisianne sotureita. -HEIKKI VIHINEN Mannerheim-elokuvan käsikirjoittaja.

BONUSMATERIALIT: Phantom Soldiers: Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen koulutusta esittelevä dokumenttielokuva, jossa Lauri Törni pääosassa (28 min).

Törnin aseveljien haastatteluja (40 min).

Lisätietoja

Ikäraja 3+
Julkaisupäivä 2.11.2007
Alkuperäinen nimi Törni
Kesto 58 min
Kuvasuhde 16:9
Tekstitys Suomi, Englanti, Ruotsi
Puhutut kielet Suomi
Ääni DOLBY STEREO 2.0
Alkuper. tuotantovuosi 2007
Ryhmä DVD-ELOKUVAT
Elokuvatyyppi TARJOUS DVD
Suositeltava käyttömaa Suomi